Nineteen Eighty-Four (1984) online subtitrat

Nineteen Eighty-Four (1984) online subtitrat

Bazat pe capodopera literara a lui George Orwell, filmul imagineaza un viitor sumbru, o Anglie dominata de un regim totalitarist. In Londra, Winston este un functionar marunt al guvernului, ocupandu-se cu adaptarea operelor literare la mentalitatea curenta a regimului. Intre el si Julia se leaga o relatie secreta, ce trebuie ferita de ochii lui Big Brother - un simbol al statului. Intimul paradis va fi in curand spulberat si cei doi indragostiti supusi unor groaznice torturi, in scopul reeducarii.
VEZI FILMUL ONLINE SUBTITRAT

Romanul 1984 a fost scris in 1948(observati inversarea ultimilor doua cifre) si un an mai tarziu a aparut in librarii. Filmul a debutat pe marile ecrane in decembrie 1984(!). Din aceste amanunte se pot face anumite constatari. Distopia lui Orwell este cert o proiectie a lumii totalitarismului bolsevico-stalinist asupra lumii occidentale, in plina convalescenta dupa distrugerile cauzate de razboi. Erau timpurile cand Sartre si intelectualii occidentali pro-stalinisti, negau ororile Gulagului comunist. Alexandr Soljeniţîn nu era existent pentru ei inca. Michael Radford a realizat ecranizarea ca o proiectie in timp. Falimentul sistemului totalitar datorita "Stagnarii Brejneviene" era aproape declansata, zorii "perestroikai" si ai "glasnostului" mijeau o data cu aparitia pe firmament a lui Gorbaciov. Filmul 1984 trebuia sa fie construit altfel decat romanul. Cele doua genii actoricesti Richard Burton si John Hurt au facut spectatorul sa fie lipit de fotoliu in timpul celor 113' cat a durat proiectia. Pentru romanii care au vizionat filmul in conditii de clandestinitate anterior lui '89, efectul a fost de miere pe rana. Impreuna cu samizdatele "Arhipelagului Gulag" si filmul "Pink Floyd The Wall" a intretinut speranta ca Europa nu ne uitase si ca vor veni si alte timpuri cand oroarea numita comunism va fi uitata.

VIZIONATI  Nineteen Eighty-Four (1984) online subtitrat

Un comentariu:

  1. O prezumţie periculoasă prin conţinutul ei.
    Dacă s-ar ajunge la instituţia care ar putea controla ultima redută umană - GÂNDIREA - totalitarismul universal ar putea decapita viaţa însăşi!
    Când ţi se sugerează că doi plus doi fac cinci sau trei, sau toate la un loc, dar niciodată patru, să iei în calcul potenţialul pericol, acela că îţi pot induce în subconştient aceste judecăţi.
    O ultimă întrebare! Oare, astăzi, ce trăim?

    RăspundețiȘtergere

Daca nu se incarca filmul sau apare orice eroare dati Refresh la pagina.
Pentru o mai buna vizionare apasati butonul pauza si lasati 5-15 minute.Daca filmul se blocheaza click pe Refresh si apoi reia filmul de unde ai ramas. Va recomand sa folositi browserele Mozilla Firefox si Google Chrome!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...